NYPAN Asztaloscentrum és Barkácsdiszkont

9700 Szombathely, Varasd utca 16.

NYPAN
Akciók
Ajánlatkérés
Galéria
Kapcsolat

MFP (QSB) lapok

Felhasználhatósági terület :
Az OSB /3 EN 300 DIN szabvány szerint technikai értékeit az MFP tartja, sőt felülmúlja pl:. keresztirányú húzószilárdságban. Tehát az MFP lapok teljes értékűen helyettesítik az OSB lapokat. Az MFP és OSB lapok közötti különbségekről a jobb oldali Letöltések menüsor alatt olvashat.

Termék leírása:
A Multi Funkcionális Panel keresztülmenő hosszú, vékony faapríték-szálakból álló forgácslap. Az aprítékot a fedő- és középrétegben szabálytalanul terítik szét. Ezen a módon felépítve keletkezik egy izotroper lapanyag, mely állandó mechanikai tulajdonságokkal bír (az így előállított anyagban hossz- és keresztirányú szilárdsági különbség nincs). A ragasztás magas minőségű melaminnal megerősített karbamid műgyanta.
 
Tulajdonságai:
Az MFP a magas szilárdsági tulajdonságok mellett nagyon könnyen megmunkálható:
  • ugyanúgy lehet fúrni, vágni, marni, mint a fát,
  • szög-, csavar- és tűzőkapocs állósága kiváló az anyag élén is,
  • nedvességálló ragasztás,
  • csiszolt felület – problémamentes további feldolgozás (festés, furnérozás, dekoritozás),
  • választható szimmetrikus nút-féder profillal az egyszerű és gyors felhasználhatóság érdekében.
Felület :
Az MFP lapokat csiszolva szállítják, emiatt a további feldolgozás során kevés ragasztót és festék anyagot igényel, ezért az utólagos megmunkálása egyszerű.

Felhasználási területek :
Az MFP széles műszaki és kimagasló szilárdsági tulajdonságai lehetővé teszik a rendkívül sokoldalú felhasználhatóságot: padlóburkolat, falburkolat, csomagolás, bútorgyártás, raktár és kiállításépítés, zsaluzat, faházépítés, tetőzsindely alá.

MFP feldolgozási útmutató :
A lapokat száraz és egyenes felületen kell szállítani és tárolni. Az MFP lap minden szokásos famegmunkáló géppel feldolgozható. A vágáshoz keményfém-lapkás szerszám ajánlott.